Дом културе Пријепоље у суботу 3. јула прославља јубилеј – 40 година постојања

Дом културе Пријепоље у суботу 3. јула прославља јубилеј – 40 година постојања

Фото документаном изложбом под називом „Ушће култура“ и свечаном академијом Дом културе у суботу обележава јубилеј 40 година постојања. Иако је са радом почео 4. јула 1979,  након две године одлагања,  тек сада су се стекли услови да  се у оквиру Дана општине, овај вредан датум обележи на адекватан начин.

Обележавање овог изузетно значајног јубилеја за културни живот Пријепоља почиње у 19.30 сати у Великој галерији Дома културе отварањем фото документарне изложбе под називом „Ушће култура“.

Реч је о материјалу који је преузет из монографије коју овом изложбом желимо да најавимо, а која ће изаћи на јесен ове године. То је својеврсна ретроспектива 40 година рада Дома културе у свим делатностима, програмима и секцијама. Другим речима, један богат материјал који смо сместили на 47 паноа који ће бити изложени у Великој галерији. То је само део материјала који уступамо грађанима у наредних месец дана каже вршитељка дужности директорке Дома културе Пријепоље Адмира Мостарац.

Пола сата након тога, у Великој сали биће уприличена свечана академија под називом „40 година Дома културе“.

Учествују вокална солисткиња Јована Поповић, фолклорни ансамбл Дома културе, солисти из Основне музичке школе у Пријепољу, мале балерине из Балетске школе „Мага Магазиновић“ и на крају један мини концерт наше оперске диве Јадранке Јовановић. Гости ће нам бити културни радници из региона, представници Министарства културе и информисања, који су наша кровна организација као и представници општине Пријепоље – истакла је Мостарац.

На академији ће бити уручене плакете и захвалнице заслужним појединцима и институцијама који су оставили неизбрисив траг и дали значајан допринос раду Дома културе у протекле четири деценије.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци