Култура

Дом културе Пријепоље – У уторак аудиција за нову дечију представу

Аматерско позориште Дома културе Пријепоље припрема се за нову позоришну сезону. У току су пробе за представу „Ханибал подземни“ за Вечерњу сцену, а уторак, 23. фебруара у Малој сали,са почетком у 18 сати, за децу од 1. до 6. разреда биће одржана аудиција за нову дечију представу.

Аудиција се организује за позоришну представу „Како су постале ружне речи“, која је настала по мотивим поезије Душка Радовића, а коју ће режирати пријепољски глумац Адмир Шеховић, са којим је Дом културе Пријепоље  наставио сарадњу и ове године. На аудицију се могу пријавити деца од 1. до 6. разреда.

Аудиција је заказана за уторак у 18 сати у Малој сали Дома културе, а деца би требало да припреме по једну рецитацију и једну имитацију. Не сумњам да ће интересовање бити велико, јер увек нам је најтеже да одаберемо глумце за дечију представу зато што се увек појави велики број талентоване деце па нам је увек жао да некога искључимо из представе – каже вршитељка дужности Дома културе Пријепоље Адмира Мостарац.

Осим ове, на дечијој сцени Аматерског позоришта Дома културе наћи ће се још једна представа.

Играће се позоришна представа Хајдуци , која је припремљена претходне сезоне, али због целокупне ситуације представа није могла да оствари планирани број гостовања и наступа. Надам се да ће ове две представе одушевити наше најмлађе суграђане који, морам нагласити, највише посећују све програме Дома културе – каже Адмира Мостарац.

Припрема позоришне представе за Вечерњу сцену почела је још крајем претходне године. У току су интензивне пробе, а ако не буде неких непредвиђених околности премијеру треба очекивати крајем марта.

У питању је представа “Ханибал подземни” која ће бити изведена на Великој сцени Дома културе. Реч је о представи која говори о скупини људи, односно скупу уметника који због великог сиромаштва продају део своје личности и уметност коју они живе. Слободно могу рећи да је то и слика данашњег друштва – сматра Адмира Мостарац.

На вечерњој сцени током ове године требало би да се нађе још једна представа.

Идеја нам је да вратимо на сцену нашу аутентичну позоришну представу “Тмуша, тако ми срца”. Идеја је да се она и даље изводи на сцени Дома културе, али и да гостује на одређеним фестивалима – закључује Мостарац.

Према речима вршитељке дужности директора Дома културе ове године би требало да почне са радом школа глуме и дикције, која ће радити током целе године, а деца из школе би била ангажована како у позоришту тако и у осталим манифестацијама које организује Дом културе.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *