Друштво

,

Корона вирус

Донација Аца Пејовића пријепољској болници у вредности од 10 хиљада евра

Бројним донаторима који су од почетка ванредног стања запосленима у Општој болници у Пријепољу помогли, да у што бољим условима, преброде тешке тренутке изазване корона вирусом придружио се популарни певач из Пријепоља Ацо Пејовић.

Донације добрих људи, пре свега Пријепољаца и Пријепољки који више не живе у нашем граду, се настављају. У пријепољску болницу стигла је помоћ у вредности од 10 хиљада евра коју је упутио популарни певач из Пријепоља, од раније познат по својим хуманим гестовима.

Данас је у болницу стигла донација нашег Аца Пејовића који нам је послао средства за дезинфекцију. Заједно у овом пакету налази се сет козметичких средстава немењених свим запосленим у болници, поклон нашег пријатеља Небојше Мрваљевића. Овом приликом обојицу поздрављам и срдачно им се захваљујем – каже директор Опште болнице у Пријепољу др Зоран Дробњак.

Претходно је у пријепољску болницу стигла још једна донација.

Компанија Пинк и њен власник Жељко Митровић испоручили су Општој болници у Пријепољу 450 заштитних визира у оквиру њихове кампање којом снабдевају јавне установе и тако им помажу у борби против короне – каже др Зоран Дробњак.

Према речима доктора Дробњака, бројним донацијама Општа болница у Пријепољу је добро снбдевена свим неопходним средствима.

Што се тиче заштитне опреме она не недостаје, свега има у довољним количинама током читавог ванредног стања тако да су пацијенти и особље све време заштићени – истакао је др Дробњак.

Епидемиолошка ситуација у Пријепољу је за сада стабилна. Свакодневно се обављају нова тестирања.

Девет укупно пацијената је позитивно. Од 11. априла немамо новозаражених. Нажалост, имамо два смртна случаја, док се један пацијент тренутно налази у болници „др Драгиша Мишовић“. Након тестирања и он ће вероватно бити ппуштен кући тако да могу рећи да је ситуација у нашој општини за сада под контролом – каже др Зоран Дробњак.

Уз велику захвалност у име свих запослених и пацијената који се тренутно лече у овој установи доктор Дробњак саветује.

Врло је значајно да се штитимо у ово време, треба и даље инсистирати на одржавању дистанце. Не смемо се опуштати, јер видимо да још увек има позитивних пацијената и зато поручујем да у предстојећем периоду наши суграђани поведу мало рачуна о сопственом здрављу и здрављу својих најближих на тај начин што ће још увек држати дистанцу. Нека се мало стрпе, време ће брзо проћи и вратићемо се у свакодневне активности – поручује директор Опште болнице у Пријепољу др Зоран Дробњак.

Поред донације Аца Пејовића до сада у листу донатора пријепољске болнице уписало се више од 25 појединаца и колектива из целе Србије.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *