Донација ГИЗ-а за унапређење квалитета рада геронтодомаћица у Пријепољу

Донација ГИЗ-а за унапређење квалитета рада геронтодомаћица у Пријепољу

Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ пријепољском Центру за социјални рад донирала је средства која ће олакшати и унапредити рад геронтодомаћица у оквиру услуге помоћ у кући, а нашим најстаријим суграђанима и суграђанкама обезбедити квалитетнију услугу.

Услугу помоћи у кући Центра за социјали рад општине Пријепоље користи 94-оро наших најстаријих суграђанки и суграђана. Један број њих у великој мери зависи од помоћи геронтодомаћица, које ће захваљујући овој донацији моћи да им пруже квалитетнију услугу и брже стигну и до најудаљенијих домаћинстава.

ГИЗ ево већ неко време помаже Центру за социјални рад. Прво су нам упутили помоћ у виду дезинфекционих средстава и маски за наше кориснике, помажу нам у изради сајта, а сада и овом донацијом коју видите, а која је заиста значајна. Добили смо четири електрична бицикла које ће наше геронтодомаћице моћи да користе. Затим су ту кецеље, кломпе, торбе, телефоне, апарате за мерење шећера и притиска, што ће нашим геронтодомаћицама значити приликом обиласка корисника – каже Рада Дивац, директорка Центра за социјални рад општине Пријепоље.

Услугу помоћи у кући пружа 13 геронтодомаћица, које кажу да са већином корисника и корисница имају однос као са старијим члановима својих породица.

Уручењу донације геронтодомаћицама присуствовали су и општински челници, који су истакли да је задатак сваке власти да обезбеди услове за достојанствен живот најстаријих чланова друштва.

Брига о старијима је један од најважнијих аспеката социјалног живота, јер је омладина трбухом за крухом отишла про бела света и све више имамо самачких домаћинстава, која без оваквих видова помоћи не би могли да живе, посебно сада у време пандемије. Помоћ је од изузетног значаја током зиме, јер може доћи и до снежних сметова, а ми морамо бити на услузи тим грађанима. Тада овакве службе долазе до посебног значаја – Владимир Бабић, председник општине Пријепоље.

У циљу обезбеђивања што боље социјалне заштите старих, директорка центра за социјални рад Рада Дивац је најавила да ова институција ради на развоју нове услуге – хранитељство за старе, која би требало да заживи у току следеће године.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *