Донацијска кампања ТВ Форум пример другим медијима у Србији и Западном Балкану

Донацијска кампања ТВ Форум пример другим медијима у Србији и Западном Балкану

Телевизија Форум препозната је као прва у много чему: прва телевизија цивилног сектора у Србији и прва телевизија на Балкану коју су основале и воде жене у жељи да се активизам и борба за људска права преточе у квалитетан информативни програм. Сада и прва локална телевизија у Србији и региону Западног Балкана која је покренула донацијску кампању и уз подршку своје заједнице улаже у техничку опремљеност.

Самим тим је ово пионирски подухват, па немамо са много чиме да поредимо, али оно што је свакако сигурно да је ТВ Форум у ових нешто више од месец дана прикупила велику подршку и то не само од привредника, него и великог броја грађана не само на локалу већ из целе Србије. То је веома важан податак о томе како грађани преципирају медије и колико сматрају да их треба подржати. Али, то и даље није довољно, суштина је да се и даље ради на едукацији грађана и да се схвати да би медији остали независни, транспарентни и потпуно објективни потребно је да их грађани подрже. У зато позивам да се донира за куповину опреме за нешто мање од две недеље и прикупимо још 190 хиљда динара – истакла је координаторка за групно финасирање из Фонадација Каталист Сања Лазић.

Циљ кампање је подизање свести заједнице о важности подршке и улагања у одрживост медија не само кроз класично пројектно финасирање, а што је већ одавно пракса у свету.

Ви сте као неко ко спроводи ову кампању видели какве све иазаове једна кампања носи са собом. Понекад то изазива и саме отпоре унутар самог тима где људи кажу да не желе да моле за новац или људи вас тако перципирају, а заправо је групно финасирање пракса коју медији све више користе широм света. И зато мислим да је екипа ТВ Форум, једна храбра и одважна екипа, како већ рекосмо, прва у много чему и да је кампања већ дала неке резултате. Много значајније од прикупљеног новца који сте можда могли добити и кроз неки традиционални грант је што сте ви остварили контакт са  вашом заједницом и људима који цене ТВ Форум  и који су спремни да их подрже. Користим прилику да вам честитам 11 година рада и искрено се надам да ће овај храбри искорак бити пример другим медијима у Србији и региону Западног Балкана – објаснио је вођа тима за медијску подршку IREX-a Давор Марко.  

За 38 дана трајања капмање подржалa су нас је 54 донатора и прикупили смо 288 хиљада динара. Међу донаторима су грађани и грађанке Пријепоља, али и других градова широм Србије, колеге и колегинице новинари, успешни привредници са локала и бројни пријатељи наше куће. Свима њима дугујемо захвалност јер су препознали наш једанаестогодишњи труд и рад.

До краја кампање остало је још 13 дана, а ваша подршка нам је и даље неопходна. Донирати можете на сајту донације.рс или уплатом на наш жиро рачун : 105-2241595-60.

Подели на мрежама

Повезани чланци