Драган Ђорђевић: У кризним ситуацијама локални медији су најпотребнији

Драган Ђорђевић: У кризним ситуацијама локални медији су најпотребнији

Свака кризна ситуација покаже да су локални медији неопходни свакој средини, рекао је председник Пословног удружења „Локал прес“ Драган Ђорђевић, који је нагласио да су, упркос финансијским проблемима и недоступности информација, проузрокованих пандемијом Ковида-19, локални медији су оправдали поверење грађана и грађанки.

Локални медији и грађани су нераскидиво повезани, истакнуто је на свечаној скупштини организованој поводом 25 година рада Пословног удружења Асоцијације локалних и независних медија „Локал прес“. Председник Управног одбора Драган Ђорђевић каже да се ово потврдило и током пандемије Ковида-19. Додаје и како је „Локал прес“ у пандемији Ковида-19 показао своју спремност да брзо реагује и одговори изазовима.

Пандемија је локалним медијима изазвала и велике финансијске проблеме, пре свега због смањења прихода од маркетинга и заустављања реализације пројеката у конкурсном суфинансирању медијских садржаја, што је значајан извор средстава за многе локалне медије.

Ђорђевић каже да у конкурсном суфинансирању медијских садржаја од јавног интереса постоје многи проблеми, који нису повезани са актуелном епидемијом корона вируса, и како се нешто мора мењати у наредном периоду, уколико се на овај начин заиста жели помоћи локалним медијима, како је све било замишљено на почетку.

Погледајте видео прилог:

Подели на мрежама

Повезани чланци