Драгица Малешић: О болести треба причати

Драгица Малешић: О болести треба причати

Болест и телесне недостатке не треба крити. О болести треба причати, став је Драгице Малешић која 25 година води борбу са карциномом. Прва дијагноза, карцином дојке, успостављена је 1993. године. Тада је оперисана први пут. Петнаест година касније уследила је друга операција, а 2012. се суочила са метастазом на костима. Све то је није сломило и доносила је одлуке за које каже да су јој помогле да се сада осећа излеченом.

Рекла сам од данас не једем ништа од оног што сам до сада јела. Све сам одбацила. У току дана сам пила 13 сокова на бази шаргарепе, јабуке… и четири зелена сока у које су ишли купус, паприка, блитва, спанаћ и друго поврће. За две године попила сам сок од две тоне шаргарепе. Осећала сам се добро. Наставила сам и дан данас једем сирову храну – каже Драгица.

Препоручује свима да воде рачуна о томе шта једу, како би им „храна била лек, а лек храна“.

Купује здраву органску храну на пријепољској пијаци, код њој познатих произвођача. Са радошћу је поздрављају и за њу увек имају најбоље производе. Знају да све то конзумира као лек. 

Драгица и данас иде на редовне контроле и то саветује свим женама. Обећала је себи да ће умрети од старости, а не од карцинома.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *