Други дан за редом у Пријепољу више од 30 новооболелих од корона вируса

Други дан за редом у Пријепољу више од 30 новооболелих од корона вируса

Други дан за редон у Пријепољу је регистровано више од 30 новооболелих од корона вируса.  Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Ужице у претходна 24 сата позитиван тест на ковид 19 добиле су 34 особе, док је у Златиборском округу, у истом временском периоду, присуство вируса потврђено код 182 особа. 

Са 57 новозаражених у последња 24 сата, међу градовима и општинама Златиборског округа, и даље предњачи Ужице. Следи Пријепоље са 34 новооболеле особе, што је за три мање у односу на претходни извештај. У Бајиној Башти, од претходног извештаја регистровано је 25 нових случајева заразе, у Прибоју 14, у Сјеници и Чајетини по 12, Ариљу 10, Новој Вароши 8, Пожеги 6, док је у Косјерићу инфекција потврђена код  4 особе.

Од почетка епидемије у Пријепољу су позитиван тест на корона вирус добиле 3.252 особе, од тога 309 у августу, а чак 113 у последњих пет дана. У Златиборском округу до сада је зараза ковидом 19 потврђена код 31. 566 особа. 

У порасту је и број прегледа у Ковид амбуланти пријепољског Дома здравља где су у уторак прегледане чак 124 особе. Од тога њих 49 – оро на преглед је дошло први пут, док је 75 особа обавило контролни преглед. Пет особа транспортовано је на даље лечење у Ужице. 

У изолационом одељењу Опште болнице у Пријепољу налазе се две особе,  док је у свим болницама Здравственог центра Ужице хоспитализовано 196 пацијената, од чега је 187-оро ковид позитивно. На респиратору је 9 особа са најтежом клиничком сликом.

Подели на мрежама

Повезани чланци