Други Јадовнички ултрамаратон окупио такмичаре и такмичарке из 10 земаља

Други Јадовнички ултрамаратон окупио такмичаре и такмичарке из 10 земаља

На Другом Јадовничком ултрамаратону учествовало је 138 такмичара и такмичарки из 10 држава: Чешке, Русије, Швајцарске, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Израела и Србије. Победник на стази „Јадовничких 111 километара“ у конкуренцији сениора је Ненад Живковић. Друго место освојио је Михал Шуља, а треће Жељко Зељковић. На истој стази у конкуренцији жена најбржа је била Марјета Гомилшак, а друго место припало је Јелени Филиповић. На стази „Јадовничких 111 километара“ у конкуренцији такмичара и такмичарки старијих од 45 година најбољи резултат је постигао Срећко Гомилшак, док је другопласирани Живадин Пуцаревић.У конкуренцији жена прво место освојила је Агнеш Цветковић-Гирић.

14195432_857239411042803_4434522035240788819_o
Најстарији учесник маратона Лазар Секулић и најмлађи Немања Ивезић

На стази „Јадовничких 66 километара“ у конкуренцији жена старијих од 45 година, прво место припало је Биљани Тадић, а друго Љиљани Тасић. Најбржи на истој стази у конкуренцији мушкараца био је Маринко Кнежевић. Као другопласирани, трку је завршио Крсто Томашевић, док је треће место припало Горану Матовићу. Исту стазу међу сениоркама најбрже је прешла Мирела Брбовић, док је друго место припало Марини Маслек, а треће Елвири Хајдаревић. Код мушкараца прво место освојио је Вукашин Динић, друго Жарко Ћулибрк и треће Антоније Кијановић.

Прва три места на „Екстремној стази Мате“ освојиле су Милица Бајковић, Ана Станисављевић и Ана Стојановић, док су међу мушким такмичарима најбржи били Владимир Кот, Лазар Бадањац и Лукша Лукшић.

DSC03564
Владимир Кот

Победнице стазе „Јадовничких 22 километара“ у конкуренцији старијих од 45 година су Саша Туцаковић и Душка Јаковљев, док су у мушкој конкуренцији најбржи били Миралем Каришик, Лазар Секулић и Здравко Караџић. На стази „Јадовничких 22 километра“, најуспешније међу сениоркама биле су Марија Ђорђевић, Дијана Станишић и Жудана Ђокић. У конкуренцији сениора, прво место освојио је Никола Илић, друго Владимир Рилинг и треће Дамјан Шуља.

Победнице стазе „Јадовничких 11 километара“ у конкуренцији 45+ су Џенита Китивојевић и Садија Хоџић. На истој стази међу такмичарима, прво место припало је Драгану Грујићу, друго Мухарему Каришику и треће Саву Пушици. Међу сениоркама, прво место на стази „Јадовничких 11 километара“ освојила је Сандра Тројановић, друго Анета Тописировић и треће Ивана Ценерић. У мушкој конкуренцији најуспешнији је био Радојица Максимовић, док је другопласирани Немања Грујичић, а трећепласирани Ђорђе Стаменковић. Најмлађи учесник маратона био је Немања Ивезић, а најстарији Лазар Секулић.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци