Две медаље за Техничку школу освојили Стефан Аксентијевић и Анес Тумбул

Две медаље за Техничку школу освојили Стефан Аксентијевић и Анес Тумбул

Техничка школа у Пријепољу ове године богатија је за две дипломе са републичких такмичења у области електротехнике и физичког васпитања. Ученик трећег разреда Стефан Аксентијевић освојио је прво место на такмичењу у познавању термичких и расхладних уређаја, а ученик четвртог разреда Анес Тумбул освојио је сребрну медаљу на републичком првенству у атлетици за средњошколце.

Одлично знање стечено током трогодишњег образовања у Техничкој школи у смеру Електромеханичар расхладних и термичких уређаја Стефан Аксентијевић је потврдио и на републичком такмичењу у овој области, освојивши прво место у конкуренцији свих техничких школа у Србији.

Пасионирани спортиста Анес Тумбул свој таленат за атлетику показао је на Републичком атлетском првенству за средњошколце, када је скоком у даљ у изузетно јакој конкуренцији освојио сребрну медаљу, док му је златно одличје измакло за само један центиметар.

Награђени ученици и њихови ментори захвалили су управи школе и другим професорима што су имали разумевања и поједине часове им уступали за припрему за такмичења, али и позвали матуранте основних школа да, уколико желе да стекну практична знања, која ће им омогућити да одмах након завршетка средње школе потраже запослење, упишу Техничку школу.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци