Две понуде за реконструкцију спортске сале у ОШ „Милосав Стиковић“ у Коловрату

Две понуде за реконструкцију спортске сале у ОШ „Милосав Стиковић“ у Коловрату

Током јавне набавке за избор извођача радова, која је расписана 25. априла, конкурсна документација је мењана два пута, због чега је поступак продужен. На продужење самог процеса, који за циљ треба да има успешан избор понуђача, утицао је и захтев понуђача за заштиту права.

Уговор о реконструкцији спортске сале Основне школе “Милосав Стиковић“ у Коловрату између развојног програма ЕУ Про и општине Пријепоље, вредан око 65.000 евра, потписан је крајем 2018. године. Реконструкција подразумева замену столарије, паркета, освежавање зидова,кровну изолацију, набавку додатних грејних тела, као и нових спортских реквизита, коју ЕУ Про финансира у износу од 56.000 евра, док би из општинског буџета требало да буде издвојено осам и по милиона динара.

На наше питање да ли постоје неки додатни проблем у реализацији пројекта тј да ли је извесно да ће сала бити реконструисана, од ЕУ Про смо добили одговор да је технички, пројекат  изводљив и уколико се поступак јавне набавке за извођење радова закључи успешно, очекују да ће он бити и успешно спроведен.

Реконструкција спортске сале у Основној школи „Милосав Стиковић“ у Коловрату нашла се међу 37 подржаних пројеката локалних самоуправа у Шумадији, Западној, Јужној и Источној Србији, које Европска унија преко развојног програма ЕУ ПРО, финансира са четири и по милиона евра. До сада је завршен пројекат реконструкције зелене пијаце у Алексинцу. Што се тиче других пројеката, на половини реализације програма, у 19 локалних самоуправа у току је извођење радова, док 17 локалних самоуправа тренутно закључују уговоре са одабраним извођачима или спроводе поступке јавних набавки, наводе у ЕУ Про.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *