Един Бјелак из Пријепољске гимназије први на окружном такмичењу из физике

Един Бјелак из Пријепољске гимназије први на окружном такмичењу из физике

Ученик првог разреда природно-математичког смера Пријепољске гимназије Един Бјелак освојио је прво место на окружном такмичењу из физике, које је одржано у Ужицу, што му је омогућило пласман на републички ниво такмичења.

Един Бјелак је на општинском такмичењу освојио прво место, што је била улазница за одлазак у Ужице на окружно такмичење, где је такође био најбољи у категорији ученика првог разреда у целом Златиборском округу.

Ни такмичар ни његова професорка физике Џенана Гашанин не крију задовољство због постигнутог успеха, а пошто је Един тек први разред, обећавају да ће следеће године припреме бити још интензивније.

Љубав према физици Един је изградио још у Основној школи „Владимир Перић Валтер“, коју је завршио као одличан ученик, због чега је и уписао природно-математички смер гимназије. Физика ће бити и његово животно опредељење, јер већ сада зна да ће по завршетку средњошколског образовања то бити његов једини избор када је у питању упис факултета и даље усавршавање у тој области.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци