Екипа „Баћовић ДОО“ из Никшића победник Летње лиге Бродарево 2021

Екипа „Баћовић ДОО“ из Никшића победник Летње лиге Бродарево 2021

На теренима Спортског центра „Јалија“ у четвртак је завршено 17. издање Летње лиге Бродарево. Титула победника турнира и чек на 300 хиљада динара припали су екипи „ДОО Баћовић“ из Никшића која је у финалу савладала „Кафе Мистик – Фризерски салон Нино – ДОО Виличић“, док је треће место освојио „Минимал“ из Бродарева.

Трибине Спортског центра „Јалија“ у протеклих 15 дана биле су мале да приме многобројну публику која је из вечери у вече могла да ужива у фудбалским мајсторијама 16 екипа из региона, колико их се ове године борило за престижну титулу победника Летње лиге Бродарево. 

Завршно вече почело је ревијалном утакмицом у којој су снаге одмерили ветерани „Јасена“ и „Јединства“ из Бијелог Поља. Уследила је утакмица за треће место у којој су се састале екипе, „Минимал“ из Бродарева и „ЦС Бродарево“. У веома квалитетној утакмици боље су се снашли играчи „Минимала“ који су славили резултатом 5:2, уз три поготка Милхада Жиговића. Њима је припао чек на 80 хиљада динара, док је четвртопласираној екипи припало 15 хиљада.

У финалу снаге су одмериле две најбоље екипе, „ДОО Баћовић“ из Никшића и „Кафе мистик-ФС Нино-ДОО Виличић“ екипа састављена од играча из Прибоје, Нове Вароши и Вишеграда. Након 40 минута велике борбе резултат је био 2:2. Уследило је извођење пенала где су успешнији били Никшићани којима је припао пехар и чек на 300 хиљада динара, док су се поражени задовољили дупло мањим износом. Одигравање финалне утакмице у једном тренутку било је под знаком питања, јер су обе екипе биле незадовољне наградама. Према речима Жиговића ова ситуација свакако не умањује организацију и квалитет турнира.

Након финала подељене су награде најбољим екипама и појединцима. За најбољег играча турнира проглашен је Емир Хамзић из екипе „ЦС Бродарево“. Награду за најбољег стрелца турнира, са по осам постигнутих голова, равноправно је припала Милхаду Жиговићу из Марку Марачићу, који се своје новчане награде одрекао у корист ФК „Јасен“. За најбољег голмана турнира проглашен је Тахир Ћатић, док је награда за фер плеј припал екипи „Калипсо“. Још једном се показало да Бродарево живи за Летњу лигу.

У паузи између две утакмице организована је наградна игра за најмлађе, за које је поклон пакете и мајице обезбедио генерални спонзор турнира Ес Комерц и уручена су признања донаторима и појединцима који су допринели турниру у минулим годинама.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци