Емитоване јубиларне 2000-те Вести ТВ Форум

Емитоване јубиларне 2000-те Вести ТВ Форум

Прва емисија вести ТВ Форум емитована је 15. октобра 2008. године, после 15-ак дана експерименталног програма. Одлуку о оснивању телевизије, донела је организација Форум жена Пријепоља у тешко време за медије, јер ни наредних осам година није било ништа лакше, како за информативне куће у Србији тако и у Пријепољу: због мањкаве законске регулативе, лоше приватизације, финансијских проблема, притисака на медије …

Али је зато сигурно: жене Пријепоља су основале телевизију да би попуниле медијску празнину у Пријепољу и пружиле грађанима и грађанкама могућност да буду правовремено и објективно информисани о питањима битним за њихов и живот заједнице. Руководиле смо се како тада, тако и данас, јавним интересом, професионализом и поштовањем Кодекса новинара. Поштујући управо ове принципе  избројасмо 2000 издања Вести, у којима смо гледаоцима и гледатељкама пружили око 15.000 информација, из области привреде, образовања, здравства, културе, политике, социјалне заштите, села, спорта…са посебнoм пажњом на права и проблеме жена, особа са инвалидитетом и других маргинализованих група. Представили смо знане и незнане личности који својим радом, знањем, посвећеношћу послу могу бити узор другима… У емисији Вести покретали смо и били подршка хуманитарним акцијама, развоју друштва једнаких могућности, давали допринос уређенијем, чистијем, култивисанијем – лепшем Пријепољу.

Прве вести, реализовале су две новинарке Милева Малешић и Мирјана Тешевић и камерман и монтажер Радован Чаркиловић. Кадровски смо јачали и сада у информативној редакцији ради још петоро дипломираних новинарки и новинара: Мирела Вељовић, Владимир Малешић, Далиборка Симовић, Алдина Луиновић и Љубинка Љујић и камерман и монтажер Михајило Морачанин. Драгоцена је била и подршка бројних сарадница и сарадника, волонтера и волонтерки, који су свој траг оставили у креирању Вести ТВ Форум. Сви заједно и даље ћемо се залагати да професионало, објективно и правовремено информишемо грађане и грађанке о свим догађајима и активностима од јавног интереса.

Подели на мрежама

Повезани чланци