Есад Хоџић: Фабрика за прераду воде у Бродареву већ три године има грађевинску дозволу

Есад Хоџић: Фабрика за прераду воде у Бродареву већ три године има грађевинску дозволу

Рестрикције у снабдевању водом у Бродареву уведене прошле недеље, опет су ставиле у жижу један од највећих проблема наше општине. Образлажући одлуку општинског већа за увођењем рестрикција, Милан Гачевић је рекао да Фабрика за прераду воде нема грађевинску дозволу, што је у изјави за нашу телевизију демантовао члан Већа у прошлом мандату и председник Општинског одбора Санџачке демократске партије у Пријепољу Есад Хоџић, који каже да је грађевинска дозвола за ово постројење добијена још 2013.године.

„Ова власт прибегава изношењу нетачних података и неистина како би оправдала своју неспособност. Најочигледнији пример је Фабрика воде у Бродареву“ – каже члан општинског већа у прошлом сазиву Есад Хоџић и додаје да је истина да је постројење пуштено у пробни рад у априлу, да су огромна средства  у протеклих неколико година уложена и из општинског и државног буџета.

„Ми смо успели да изградимо савремени водовод надајући се да ће грађани Бродарева имати уредно снабдевање ове године. Нажалост, актуелна власт није смогла снаге да обезбеди употребну дозволу“ – каже Хоџић.

За издавање употребне дозволе надлежан је инвеститор, што је у овом случају Дирекција за изградњу. Након завршетка радова и предаје од стране извођача радова, како каже наш саговорник, инвеститор почиње поступак добијања употребне дозволе.

„Ова власт је требало брже да реагује при добијању употребне дозволе“ – каже Хоџић и закључује да је било могуће избећи рестрикције у снабдевању водом у Бродареву, али да је за решење свих проблема неопходна велика посвећеност и рад.

Чија год да је кривица и неажурност, трпе грађани и грађанке Бродарева који ове вреле летње дане проводе са сувим славинама.

Подели на мрежама

Повезани чланци