Фолклорни ансамбл Дома културе на међународном фестивалу у Албанији

Фолклорни ансамбл Дома културе на међународном фестивалу у Албанији

Фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље представљаће Србију на 11. међународном фестивалу фолклора „Музика и море”, који се од 30. августа до 3. септембра одржава у Драчу у Албанији.

Пут Албаније у понедељак 30. августа кренуће 35 чланова и чланица ансамбла разлчитих узрасних категорија, три кореографа, чланови оркестра и троје запослених у Дому културе. Позив за учешће на овом реномираном фестивалу музике и игре, на коме ће представљати Србију, Дом културе је прихватио сматрајући да су чланови ансамбла заслужили награду за свој труд и напоран рад, а већини ће ово бити прво путовање ван граница наше земље.    

С обзиром да се учешће на фестивалу плаћа, а да Дом културе није био у могућности да самостално  преузме на себе целокупне трошкове котизације и превоза, у помоћ су позвали пријепољске привреднике како би члановима и чланицама фолклорног ансамбла смањили трошкове или чак обезбедили бесплатно путовање.

Фолклорни ансамбл Дома културе основан је 2005. године. За 16 година кроз Ансамбл је прошло више од 900 чланова, играча, музичара, а наступали су на бројним домаћим, али  и међународним фестивалима у Италији, Швајцарској, Пољској, Грчкој, Бугарској… Неизоставни су део свих културних дешавања у нашој општини.

Опширније у видео прилогу: 

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци