Друштво

,

Жене

Форум жена Пријепоља поделио хигијенске пакете ђацима две пријепољске основне школе

А да Форум жена Пријепоља и Телевизија Форум свих ових година брину о члановима и чланицам своје локалне заједнице доказује и данашња донација заштитне опреме двема пријепољским основним школама. У сарадњи са Траг фондацијом и Фондом за добру управу Владе Уједињеног краљевства, донације су уручене основним школама „Милосав Стиковић“ у Коловрату и „Владимир Перић Валтер“ у Пријепољу.

Kако би допринели очувању здравља ђака током похађања наставе у школама, Форум жена Пријепоља у оквиру програма  “Активне заједнице – солидарни одговор на KОВИД – 19”,  обезбедио  је  хигијенске пакете  деци из једнородитељских породица, ђацима ромске националности као и деци слабијег материјалног стања.

Полазак деце у школу велики је удар на кућни буџет, посебно ове године када су родитељи били у обавези да купују заштитна средства попут маски и дезинфекционих средстава. Форум жена Пријепоља је, уз подршку Траг фондације и Фонда за добру управу Владе Уједињеног краљевства, успео да набави близу 10 хиљада заштитних маски и 420 литара медицинског алкохола, који ће бити подељени ученицима и ученицама којима је овај вид подршке најпотребнији – каже чланица Форума жена Пријепоља Сања Малешић.

Пакет од по 5 литара медицинског алкохола и 100 заштитних маски обезбеђен је за 40 ђака Основне школе „Милосав Стиковић“ у Коловрату, од чега половина иде у издвојено одељење ове школе у Ратајској, док ће 20 хигијенских пакета бити подељено ђацима Основне школе „Владимир Перић Валтер“ у Пријепољу. 

Желим да се захвалим Форуму жена Пријепоља на издвојеном труду и времену, али и средствима које су определили за помоћ нашим ђацима. Социјална структура наших ученика је таква да имамо један број ученика којима је овакав вид подршке потребан, с обзиром на свакодневну обавезу доласка у школу, ношење заштитних маски и свега осталог. То ће на неки начин олакшати родитељима овај тежак почетак школске године због бројних издатака, а посебно је тешко родитељима лошијег материјалног стања, а да не говорим о самохраним родитељима. То су неке ситуације у којима је оваква врста помоћи драгоцена – каже директорка ОШ „Милосав Стиковић“ у Коловрату Тања Трипковић.

Захвалност је изразио и директор Основне школе “Владимир Перић Валтер”, највеће основне школе у општини Пријепоље.

За нас су то огромна средства јер ми овде бројимо 941 ученика и ученицу. Међу њима има и деце која су социјално угрожена. Оно што добијемо као школа је мало, јер можемо да поделимо по једну до две маске или малу количину алкохола, а ово директно иде ученицима и они ће то носити кући. Још једном хвала за ово и то је за нас заиста велики поклон – истакао је директор ОШ „Владимир Перић Валтер” Милинко Мићовић.

Према речима Сање Малешић Форум жена Пријепоља је срећан што на неки начин може да допринесе очувању здравља наших најмлађих али и осталих суграђана и суграђанки.

Део заштитне опреме Форум жена Пријепоља ће делити и путем јавног позива који се емитује на Телевизији Форум где се грађани и грађанке Пријепоља могу пријавити. Предност имају вишечлане породице, самохрани родитељи и породице слабијег материјалног статуса.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *