Француз Жан Губе победник 61. бициклистичке трке „Кроз Србију“

Француз Жан Губе победник 61. бициклистичке трке „Кроз Србију“

Француски бициклиста Жан Губе победник је 61. Међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“, чији је домаћин за викенд било Пријепоље. Он је жуту мајицу, за водећег у генералном пласману, преузео у Пријепољу, и задржао и након последње етапе вожене од манастира Милешеве до Чачка у недељу.

Најтежу и најзахтевнију етапу овогодишње трке „ Кроз Србију“ од Чачка до Пријепоља, дугу 155,5 км, Француз Жан Губе прошао је за 3:43,04. Друго место на циљу испред Дома културе освојио је Белорус  Јаухен Собал, док је трећи био још један Француз Тристан Де Ла Кро. Освајањем првог места у Пријепољу француски бициклиста је преузео жуту мајицу за водећег у генералном пласману од Пољака Алана Беношека и задржао је наконо последње етапе, која је у недељу стартовал испред манастира Милешева. Најбоље пласирани бициклиста из Србије, за шта је у Пријепољу награђен националном мајицом, је Марко Даниловић.

Упркос епидемији корона вируса овогодишња „Трка кроз Србију“ окупила је 21 екипу са 126 такмичара из 25 европских и светских држава. „Трка кроз Србију“ ове године имала је четири етапе укупне дужине 601,4 км. Градови домаћини били су Пожаревац, Мионица, Чачак и први пут у историји трке Пријепоље.

Поред жуте мајице, која је као победнику у генералном пласману припала Губеу, и националне за Даниловића, наградне мајице су додељене још четворици асова. Зелену мајицу, за најбољег возача по бодовима, освојио је Тристан дела Кро, из Француске, а црвену, намењену најбољем возачу на пролазним циљевима, освојио је Јелхен Собал из Белорусије. Плава мајица  припала је Жумеру Матићу из Словеније, као најбољем брдском возачу, док је белу мајицу за најбољег возача до 23 године, освојио Лука Зихерл из Словеније.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци