Друштво

,

Корона вирус

Фризерски салони поново раде – Обавезно заказивање и строге мере заштите

Влада Србије је одлучила да додатно ублажи мере које се спроводе у борби против корона вируса, па је од данас дозвољен рад фризерских и козметичких салона, а отворени су и фитнес- центри и теретане, који ће моћи да функционишу уз примену строгих мера заштите. Сви објекти морају обављати своје делатности уз коришћење заштитне опреме, пре свега маски, рукавица, дезинфекционих средстава.

Првог дана рада испред фризерског салона власника Мирџада Јусовића у Пријепољу  изостала је очекивана гужва. Разлог није слаба заинтересованост наших суграђана, већ посебна правила понашања и процедуре које ће муштерије али и запослени убудуће морати да испоштују.

Режим рад у фризерском салону је мало промењен јер је обавеза сваког клијента да закаже свој термин, а у овом салону може да буде само једна муштерија. Ми смо и пре вируса имали обавезу да одржавамо хигијену и дезинфикујемо салон, односно да извршимо стерилизацију целог простора. Сада је наша обавеза да пре и после сваког шишања дезинфикујемо прибор. Поред заштитне опреме, односно маске и и рукавица коју ми морамо да носима и муштерије у салон морају да уђу са маском на лицу – каже власник фризерског салона Мирџад Јусовић.

Власник фризерског салона Мирџад Јусовић истиче да су након више од месец дана муштерије једва дочекале да салон проради, али ће морати да буду стрпљиви.

Пребукирани смо. Данас и сутра смо већ резервисани, а онда остају само термини за среду и за наредне дане – каже Јусовић.

На питање да ли муштерије имају разумевања Мирџад каже:

Углавном имају. Колико су већ дуго чекали, углавном су расположени да сачекају још неколико дана како би добили свој термин – каже популарни Мирсо.

Каже да је затвaрање салона на скоро месец дана итекако утицало на њега

Наравно да је утицало, и финансијски, а и сама та конекција коју имам са својим муштеријама, могу рећи да ми је недостајала. А са друге стране ту је и та финансијска добит за коју смо остали ускраћени због затварања салона – истиче Јусовић.

Због полицијског часа од 18 часова салон ће за сада радити од 9  до 17 сати како би муштерије и запослени могли пре његовог почетка да стигну својим кућама. Јусовић се нада да ће ускоро уследити потпуна нормализација када ће моћи да прими више муштерија него што је то сада могуће.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *