Годишњица НАТО бомбардовања у сенци корона вируса

Годишњица НАТО бомбардовања у сенци корона вируса

Полагањем цвећа код спомен обележја у Хашимбеговића пољу скромније него претходних година обележена је 21. годишњица почетка НАТО бомбардобања Савезне Републике Југославије.Због ванредног стања и забране окупљања више од пет особа на једном месту ове године изостало је масовније обележавање.

На дан када су пре 21 годину НАТО снаге почеле бомбардовање СР Југославије код спомен обележја у Хашимбеговића пољу цвеће су положила два представника резервиста општине Пријепоље и на тај начин одали пошту свим трагично настрадалим војницима и цивилима..

Бомбардовање је трајало 78 дана, а окончано је 10. јуна усвајањем резолуције Савета безбедности Уједињених нација. Још увек се не зна тачан број жртава, а  процене се крећу од 1.200 до 2.500 хиљаде и око 12 хиљада рањених.

За време НАТО агресије у Пријепољу је два пута гранатиран мост код железничке станице и Градски стадион. Током ових гранатирања  били су оштећени многи објекти. Бомбардован  је и мост преко Лима за Џурово, а  пруга на више места оштећена тако  да је у прекиду био железнички саобраћај.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *