Хамед Кајевић освојио сребрну медаљу на Међународном такмичењу у Истанбулу

Хамед Кајевић освојио сребрну медаљу на Међународном такмичењу у Истанбулу

Члан Атлетског клуба „Полет“ из Пријепоља и репрезентативац Србије Хамед Кајевић из Бродарева освојио је сребрну медаљу у бацању кугле на међународном такмичењу шест репрезентација у дворани за млађе јуниоре и јуниорке који је за викенд одржан у Истанбулу.

На међународном атлетском такмичењу у Истанбулу, на којем су поред млађих јуниора и јуниорки из Србије, учествовали и њихови вршњаци из Француске, Турске, Украјине, Казахстана и Белорусије  Хамед Кајевић је хицем од 17 метара и 22 центиметра освојио друго место, а уједно и прву међународну медаљу у дресу репрезентације Србије. Освајањем Сребрне медаље Кајевић је у потпуности оправдао поверење селектора Зуковића који га је уврстио у тим за ово такмичење. Поред Кајевића на овом митингу један од тренера репрезентације био је и Саво Пушица.

Резултат који Хамед Кајевић остварио у Истанбулу је само 10 центиметара лошији од његовог личног рекорда , а 12 центиметра од норме за Европско првенство за млађе јуниоре које ће се од 16.до 19. јула одржати у Италији. Прилику да овери визу и за то такмичење Хамед ће имати средином априла на Међународноим атлетском митингу у Подгорици.

На премијери новог такмичења у Турској репрезентација Србије освојила је укупно 15 медаља: једну златну, 10 сребрних и четири бронзане.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *