Хамед Подбићанин – Прво злато за Пријепоље на Пара МОСИ

Хамед Подбићанин – Прво злато за Пријепоље на Пара МОСИ

На играма у Сокоцу освојена је прва медаља на Пара МОСИ за Пријепоље, од 2015. године када је такмичњење за особе са инвалидитетом постало део Игара. Златну медаљу у бацању кугле освојио је Хамед Подбићанин, коме је ово друго учешће на МОСИ. Хамед се такмичио у три дисциплине: шаху, пикаду и атлетици.

Историјска медаља за Пара МОСИ за град Пријеопоље где сам ја учествовао у дисциплини бацање кугле и освојио прво место. Конкуренција је била јака. Највећи број такмичара био је из Пљеваља, а било је ту и такмичара из Прибоја и Ужица. У укупном пласману освојио сам треће место у три дисциплине – рекао је Хамед Подбићанин.

Експедиција Пријепоља на Пара МОСИ у Сокоцу није била бројна. Бројала је само једног члана огве године, а Хамед се нада да ће наредне године у Новој Вароши екипа из Пријепоља на Пара МОСИ такмичењу бити знатно бројнија. Можда би Хамед освојио још неку медаљу да је систем такмичења на Пара МОСИ другачији.

Моје мишљење је да би ми као Пара мосисти требало другачије да будемо распоређени, да се сваког дана такмичимо у неком спорту, а не да се у једном дану такмичимо у пет спортова јер многи такмичари би желеи да учествују у више спортова али не можемо да стигнемо – рекао је Хамед.

Шта је потребно да би се што више особа са инвалидитетом анимирало да учествију на Пара МОСИ?

Потребно је да ми будемо заступљени у Скупштини Савеза МОСИ, да се чује наш глас како би омасовили Пара Моси и да би особе са инвалидитетом учествовали у већем броју. Такође, требало би да сарађујемо са Параолимпијским савезом Србије како би нам помогли у реализацији  и омасовљавању оваквих такмичења – истакао је освајач прве медаље за Пријепоље на Пара МОСИ Хамед Подбићанин.

Хамед је захвалан  Спортском савезу општине Пријепоље на добрим условима и смештају који су били прилагођени његовим потребама. За узврат обећава медаље и на наредним такмичењима на којима ће представљати Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *