Култура

„Ханибал подземни“ најбоља представа 10. Фестивала аматерских позоришта Западне Србије

Представа „Ханибал подземни“ Аматерског позоришта Дома културе Пријепоље апсолутни је победник 10. Фестивала аматерских позоришта Западне Србије. Осим награде за најбољу представу по оцени селектора Фестивала, домаћину су припала још четири признања, за најбољу музику, најбољег глумца, најперспективнијег младог глумца и најбољу режију.

Проглашењем победника и доделом награда најбољим остварењима и појединцима спуштена је завеса на јубиларни 10. Фестивал аматерских позоришта Западне Србије. Током трајања фестивала пријепољска публика је могла да види шест представа у такмичарском и три ревијалном делу. По оцени селектора Фестивала Драгана Јовићића Јовића за најбољу је проглашена представа „Ханибал подземни“ Аматерског позоришта Дома културе Пријепоље, коју је по тексту Христа Бојчева режирао Адмир Шеховић, који је освојио и награду за најбољу режију.

Представа „Ханибал подземни“ освојила је још две награде. Дамиру Рондићу припала је награда за најбољу музику, док је Златан Мустајбеговић проглашен за најперспективнијег младог глумца. Друга представа домаћина у такмичарском делу „Не играј на Енглезе“ донела је Екрему Лотрићу награду за најбољег глумца фестивала. Три награде, за најбољу сценографију, костимографију и најбољег глумца, отишле су у руке позоришта „Раша Плаовић“ из Уба, награде за најперспективнију глумицу и најбоље ауторско остварење припале су Установи културе из Бајине Баште, док су награде за најбоље глумице припале чланицама позоришта из Прњавора и Љубовије. Пред запосленима у Дому културе био је велики изазов организовати фестивал у време епидемије корона вируса.

Завршно вече била је прилика да се уруче захвалнице бројним сарадницима фестивала, жирију публике, а плакету за значајан допринос развоју позоришног аматеризма у општини Пријепоље припало је дугогодишњем глумцу и редитељу Аматерског позоришта Дома културе Меши Шендељу Жаку. У част награђених и свих учесника одиграно је и копродукцијско остварење „Лавина“ глумаца  Регионалног позоришта из Новог Пазара и Плус театра из Лазаревца, које је ушло у круг од десет најбољих представа одиграних на позоришним даскама у Србији у прошлој години.    

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци