ХО „Пут средине“ – Хуманитарни пакети за 70 породица из Пријепоља и Бродарева

ХО „Пут средине“ – Хуманитарни пакети за 70 породица из Пријепоља и Бродарева

Хуманитарна организација „Пут средине“ из Новог Пазара поделила је у Пријепољу и Бродареву 70 пакета помоћи социјално угроженима. На првом месту им је жеља да помогну онима којима је то заиста потребно, без обзира на веру, нацију и расу.

Хуманитарна организација „Пут средине“ од почетка ванредног стања поделила је 1200 пакета намирница угроженима из Пријепоља, Новог Пазара, Сјенице, Тутина, Прибоја и Нове Вароши.

Оног момента када је проглашено ванредно стање, ми смо се окупили и направили тим од педесет момака који су доступни у било које доба дана – каже Имран Рашљанин из хуманитарне организације „Пут средине“.

Један од донатора је и џемат из Мајнца у Немачкој. Велики број донатора јавља се да преко ове организације достави помоћ онима којима је то потребно.

То су људи из различитих крајева свијета. Има и оних који живе у Новом Пазару, Тутину и Сјеници, али наши главни донатори су људи са стране. Поједини су некада и сами били у потреби за помоћи и који су сами осјетили како је то и како би ублажили ту потребу људима, они донирају новац преко нас, пошто нису у могућности да поделе те пакете – додаје Имран.

Сви којима је потребна помоћ могу да се јаве на број телефона који се налази на Фејзбук страници ове организације или путем поруке.

То су људи који су у највећој мјери у потреби за лијепом ријечју, за осмијехом и за поштовањем њихове личности, па тек онда постоји потреба за тим намирницама. Додао бих и ријечи нашег Мухамеда а.с. гдје он каже: „Човјек неће исправно вјеровати све док не буде желео своме брату оно што жели себи“. У том смислу би се требало трудити да своме комшији, свом брату желимо све најбоље за овога и будућега свијета – закључује Имран.

Организација „Пут Средине“ постоји од 2008.године и бави се хуманитарним и едукативним радом. Наглашавају да не припадају ни једној политичкој партији и да им је циљ да помогну онима слабијег материјалног стања. 

Подели на мрежама

Повезани чланци