Пријепољци и Пријепољке показали хуманост донирајући за лечење Амине Мулагановић

Пријепољци и Пријепољке показали хуманост донирајући за лечење Амине Мулагановић

Једанаестогодишња Амина Мулагановић болује од тешке неуро-мускуларне болести, спиналне мишићне атрофије типа 2. Због високих трошкова сталне неге и лечења, Амини и њеној породици неопходна је подршка.

Аминина болест захтева буквално 24 часа неге. Један родитељ то ни физички ни психички не може сам. Због тога смо обоје максимално ангажовани, чак и спавање делимо на пола. Обоје смо због тога незапослени, јер немамо времена да радимо неки други посао кад смо посвећени Амини. Ако би неко од нас радио, као што је то раније био случај са мном, онда би за другог родитеља било огромно оптерећење – каже Аминин отац Суад Мулагановић.

Њена учитељица Азра Башовић за Амину има само речи хвале.

Амина је ученица четвртог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“. Амина је изузетно интелектуално очувано дете. Из српског није постојала песмица коју она није могла да научи, из математике није било нерешивих задатака за њу. Позивам све људе добре воље који су у могућности, да помогну породици Мулагановић – истиче учитељица.

Амина Мулагановић се овом приликом захвалила свим добрим људима који су одвојили време и подржали њу и њену породицу.

Хуманитарну акцију „Заједно можемо много“ рганизовала је Канцеларија за младе општине Пријепоље у сарадњи са Техничком школом.

Професорица текстилне групе предмета Вања Љујић је истакла да су деца са задовољством сашила сувенире за ову прилику, а да ће сам приход остварен њиховом продајом бити опредељен за Аминино лечење.

Сви који нису били у могућности да присуствују акцији, подршку Амини и њеној породици могу пружити уплатом на динарски или девизни жиро рачун на име Мулагановић Азра, са назнаком „За Амину“.

ОТП банка Србија а.д.

динарски рачун: 325930060021905105

девизни: РС35325934060006648745

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *