Илхан Башић ђак генерације Економско-трговинске школе

Илхан Башић ђак генерације Економско-трговинске школе

Престижна титула најбољег ученика у целој генерацији Економско-трговинске школе, која броји око 120 ђака, ове године припала је матуранту смера Финансијски администратор, Илхану Башићу, који је показао изузетно знање из свих школских предмета и средњу школу завршио као носилац Вукове дипломе.

По завршетку Основне школе „Свети Сава“, Илхан је одлучио да упише смер Финансијски администратор јер га је одувек занимало како је то управљати финансијама једног предузећа, како водити евиденцију, писати извештаје и слично. Економско-трговинска школа је испунила његова очекивања.

Ни мало се не кајем што сам уписао овај смер и препоручио бих свима које занима економија, право или администрација да упишу ову школу. Стекао сам изузетна знања, али наравно да то не бих успео да није било мојих родитеља, професора, који су стварно показали своју срдачност и стручност. Ту је наравно била важна и подршка мог разредног Ернеса Хоџића и одељења на које сам заиста поносан. Жао ми је што се растајемо, али надам се да ћу и у будућности одржати пријатељства стечена у Економској школи – истиче Илхан.

Током четворогодишњег школовања, Илхан је био омиљен међу вршњацима, јер је своје знање увек несебично делио са друговима и другарицама из одељења, а својим оценама и завидним резултатима које је показао из свих предмета, заслужио је престижну титулу ђака генерације.

То је стварно велика одговорност, али и велика част и привилегија, стимуланс за будуће успехе, рад и труд. Надам се да ћу и у будућности оправдати титулу ђака генерације коју поносно носим – истиче Башић.

Намерава да упише Факултет организационих наука у Београду, смер информационо-комуникационе технологије.

То је факултет који се поклапа са мојим интересовањима. Конкуренција је заиста велика, али ја сам још од фебруара кренуо са припремама, тако да се надам да ћу имати успеха на пријемном. Уколико ипак не успем да упишем ФОН, резервна варијанта је Економски факултет у Крагујевцу – каже Башић.

За две недеље ће полагати пријемни испит за факултет. Желимо му успех на будућем образовном и професионалном путу.

Подели на мрежама

Повезани чланци