Исплата априлских пензија за старијe од 65 година у посебним терминима и уз посебна овлашћења

Исплата априлских пензија за старијe од 65 година у посебним терминима и уз посебна овлашћења

Народна банка Србије дала је посебну инструкцију банкама којом се до 15. маја продужава временско важење Инструкције о начину привремене исплате пензија за лица старија од 65 година. То значи да су банке дужне да још априлску пензију, уколико је корисник тако определио, исплате на кућну адресу, или овлашћеном лицу које има пуномоћ, а за то ће имати посебне термине.

С обзиром да је ванредно стање укинуто два дана пре датума исплате пензија за април, и пошто су банке увелико предузеле активности у вези са исплатом те пензије у складу са одредбама раније донете инструкције, НБС је у консултацији са Владом упутила допис свим банкама у којем је истакнуто да и исплату пензије за април треба омогућити на исти начин.

Тако ће најстарији грађани, који буду желели да лично подигну пензију, имати посебне термине у којима ће само они моћи да дођу у експозитуру и затраже исплату пензије с рачуна.

Банке су дужне да омогуће посебне термине за исплату пензија. Тако ће у петак 8. маја старији од 65 година пензију моћи да подигну у периоду од 17 до 19 часова, у суботу 9. маја у периоду од 13 до 15 часова, а у периоду од понедељка 11. маја до петка 15. маја сваког дана од 17 до 19 часова.

У истим терминима исплата пензија најстаријим суграђанима и суграђанкама биће омогућена и на шалтерима Поште и Поштанске штедионице.

То не значи да најстарији грађани, ако им тако више одговара, не могу да оду у банку и у току редовног радног времена експозитуре, већ им је ово додатна могућност која им се пружа како би им се лично исплатила априлска пензија, а да не морају да се излажу доданом ризику по њихово здравље.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *