Ивона Дучић ученица генерације Техничке школе у Пријепољу

Ивона Дучић ученица генерације Техничке школе у Пријепољу

Као носилац Вукове дипломе из Основне школе „Милосав Стиковић“ из Коловрата већина наставника и целокупно њено окружење је очекивало да ће Ивона уписати Гимназију. Међутим, љубав према природним наукама и рачунарима превагнула је на другу страну.

Негде у 8. разреду сам се заинтересовала за тај компјутерски свет и схватила сам да је Техничка школа најбољи избор за мене. Управо из тог разлога сам изабрала смер Електротехничар рачунара.Током средње школе имала сам једну олакшицу, јер поред тога што сам заволела техничке науке ја сам се баш пронашла у њима. Није било потребно много времена за учење, било је само потребно пазити на часу. Много више времена сам посветила такмичењима – каже ученица генерације Техничке школе у Пријепољу Ивона Дучић.

А успеха на такмичењима је било доста. Већ у првој години такмичила се из Основа електротехнике, где је на регионалном освојила прво, док је на републичком заузела друго место. У другом разреду из истог предмета била је прва и на регионалном и на републичком такмичењу, док је у трећем разреду, из предмета Електроника освојила прво место на регионалном и треће место на републичком такмичењу.

Захваљујући успесима на такмичењима два пута је добила награду Милешевског културног клуба „Свети Сава“, добитница је признања Задужбине „Родољуб Нићифоровић“ из Новог Пазара, као и престижне Доситејеве награде. Свој таленат показала је и у изради видео клипова, где је са својом екипом  освојила прво место на такмичењу „Разноликост у фокусу младих“, које је организовала Телевизија Форум.

Сва ова признања, такмичења, награде, Вукова диплома па чак и титула ђака генерације стоје као подстрек за све што касније будем радила, да се рад и борба увек исплате и да ће се тај труд кад та исплатити – каже Ивона  и додаје да су јој велика подршка у свему породица, пријатељи и посебно другови и другарице из одељења који су се радовали сваком њеном успеху колико и она.

Успех на такмичењеу из електронике омогућио јој је да поједине факултете упише без полагања пријемног испита. Ипак, њена жеља још од првог разреда је да упише Електротехнички факултет у Београду. Где види себе у будућности?

Себе за две – три године видим у ИТ сектору, програмирању….неком компјутерском свету – самоуверена је Ивона.

Ивону  21. јуна очекује традиционални пријем код породице Карађорђевић на Белом двору у Београду.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *