Изложба новинара Радомана Ирића у четвртак у Музеју у Пријепољу

Изложба новинара Радомана Ирића у четвртак у Музеју у Пријепољу

„55 година пред судом јавности – медији, карикатуре, дизајн“, назив је изложбе  чији је аутор Радоман Ирић, новинар родом из Пријепоља, који је већи део радног века провео у Врању. Изложба, која је уприличена поводом Дана општине,  биће отворена у четвртак у 19 часова у Музеју у Пријепољу.

Ова изложба представља својеврсну круну Ирићевог новинарског рада, али и карикатуре и дизајна којима се са доста успеха и дан данас бави. Иако је од 2015. године у пензији Ирић се и даље бави новинарством као слободни новинар. 

Рођен је у селу Јабука 1950. године. Основну школу и Гимназију завршио је у Пријепољу. Након завршеног новинарства на факултету Политичких наука у Београду започиње своју новинарску каријеру у листу и радију „Полимље“, а наставио је у Врању на месту првог уредника Радио Врања. Касније је био регионални дописник домаћих медија попут ФоНета, Бете, Радио Београда… Маја 1995. године је удаљен са посла, јер није био по вољи врањских следбеника Слободана Милошевића.

Његова каријера обележена је многим престижним наградама а једна од њих је и награда „Станислав Сташа Маринковић“ коју додељује лист „Данас“ за новинарску храброст и посебне домете у истраживачком и аналитичком новинарству.

Подели на мрежама

Повезани чланци