Изложба радова Драгана Деспотовића у Пријепољу након 25 година

Изложба радова Драгана Деспотовића у Пријепољу након 25 година

Након 25 година академски сликар Драган Деспотовић поново излаже у Пријепољу. Овога пута пријепољским љубитељима уметности представиће се са две одвојене изложбе којима жели да обележи тридесетогодишњицу бављења уметношћу.

У Малој галерији ће бити изложени акварели и винарели. То је техника коју сам пре осам година осмислио. То је у принципу стара техника сликања вином. Тематски, ти радови су везани за Пријепоље и за овај крај, односно за мој боравак овде. Углавном су то портрети мени драгих људи. Неких стотинак винарела сам направио. Овде ће бити изложено неких петнаестак радова – не знам колико радова може да стане у овај простор. А у другом делу је изложба асамблажа. Ту су радови који су углавном настали у Холандији где сам последњих 15 година живео – каже академски сликар Драган Деспотовић

Деспотовић је након дипломирања у Сарајеву 1989. године радио као професор ликовне културе у Пријпољској гимназији. Након тога се сели у Холандију где се упоредо, са истим успехом, бавио и уметношћу и педагошким радом. Последњу самосталну изложбу у Пријепољу имао је 1994. године у пријепољском музеју.

У Пријепоље сам се, у принципу, стално враћао али нисам излагао 25 година, тако да се такорећи опет представљам својим пријатељима, комшијама, родбини. Ја Пријепоље сматрам својим градом иако нисам рођен у њему јер сам овде провео највећи и најлепши део живота, тако да иако је прошло 25 година од када нисам излагао овде, тај жар је увек остао да тиња – искрен је Деспотовић.

Отварање изложбе асамблажа заказано је за уторак, 3. децембар, у 20 часова у Великој галерији Дома културе. Двадесет минута касније  у малој галерији биће отворена и друга изложба винарела и акварела.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *