Изложбом слика уметника и уметница из Пријепоља у Музеју почела изложбена сезона

Изложбом слика уметника и уметница из Пријепоља у Музеју почела изложбена сезона

Прва изложбена поставка Музеја у Пријепољу у новој 2021. години посвећена је пријепољским сликарима, вајарима и карикатуристима. Изложено је 28 дела 14 аутора и ауторки из збирке савремене уметности Музеја у Пријепољу.

Дела пријепољских ликовних уметника и уметница биће изложена до 15. фебруара, а због актуелне епидемиолошке ситуације са коронавирусом, изостало је званично отварање изложбе, као и организоване посете.

На изложби су представљена 23 дела од 14 аутора различите генерацијске припадности и разнородних уметничких опредељења – од првог пријепољског академског сликара Милана С. Минића (Приепоље, 1889 – Београд, 1961), преко дела Мухамеда Челебића, Изудина Иће Поровића, Зорана Пурића, Миленка Рвовића, Сретена Бујаковића, Драгана Деспотовића, Самира Садиковића, Менсура Поровића, Ивана и Драга Ковалчика, до најмлађих Мирка Антонија Малешића, Сабахудина Мурановића Мурана и Иване Ковалчик Крповић – каже Асим Бећировић, в.д. директора Музеја у Пријепољу.

Пријепољски уметници и уметнице, сама општина и њени становници, биће у фокусу овогодишњег плана и програма рада Музеја у Пријепољу.

Бећировић је истакао да су стигли и бројни позитивни коментари од љубитеља уметности и етнологије, који су се са делом сталне поставке Музеја у Пријепољу упознали путем виртуелног водича. Он је додао да ће Музеј наставити да ради на приближавању својих садржаја публици, која због ограничења услед пандемије није у могућности да их уживо посети.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *