Један нови случај инфекције корона вирусом у Пријепољу – У изолационом одељењу 16 пацијената

Један нови случај инфекције корона вирусом у Пријепољу – У изолационом одељењу 16 пацијената

У Пријепољу је потврђен један случај инфекције Ковидом 19, укупно 35 у Златиборском округу, док су три особе преминуле, од тога једна из Пријепоља, подаци су Завода за јавно Здравље Ужице. У изолационом одељењу Пријепољске болнице, од 16 пацијената, њих четворо је позитивно на корона вирус.

Од 35 потврђених случајева у Златиборском округу највише их је у  Ужицу 16, Прибоју 8, Ариљу 3,  Новој Вароши, Бајиној Башти и Пожеги по 2, док је у Пријепољу и Чајетини  регистрован по један нови случај заразе.

Према подацима ужичког Завода за јавно здравље у Пријепољу је до сада регистровано 155 особа позитивних на корона вирус. Од почетка епидемије до данас у Златиборском округу укупно је потврђено 2.235 случајева инфекције.

Завод за јавно здравље је саопштио и да су од последњег пресека преминуле још 3 особе, по једна особа мушког пола из Прибоја и Пожеге и једна женског пола из Пријепоља. Укупно су од последица инфекције у Златиборском округу до сада преминуле 62 особе.

Према подацима из пријепољске Опште болнице у изолационом одељењу смештено је 16 пацијената. Њих четворо има позитиван тест на корона вирус.

У ужичкој болници, смештен је 221 пацијент. На интензивној нези налази се 20 пацијента, док је њих 16, са тежом клиничком сликом, прикључено на респираторе, подаци су ПР службе Здравственог центра Ужице. У Ковид болници у Крчагову, смештена су 34 пацијента, док је у Специјалној болници Чигота тренутно на лечењу 25 особа.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *