Јубилеј сплаварења Лимом – Почиње 20. Лимска регата

Јубилеј сплаварења Лимом – Почиње 20. Лимска регата

Јубиларна 20. Лимска регата која полази од Плава и завршава се у Пријепољу,  одржава се од 31. маја до 2. јуна. Туристичка организација Пријепоље почела је  уређење плаже Петровац, на којој ће рафтери завршити свој спуст.

Лимска регата, која је дуга 134 километра и повезује четири црногорска града и Пријепоље, подељена је у три етапе. Прва етапа подразумева сплаварење од Плава до Берана, друга од Берана до Бијелог Поља и трећа од Бијелог Поља, односно Куманице до Пријепоља.

До сада је пријављено 15 чамаца, очекујемо још пријава. Наш задатак је да очувамо реку Лим и да је афирмишемо у свему ономе у чему она може да нам помогне у развоју туризма – каже директор Туристичке организације Пријепоље Небојша Свичевић.

На уређењу плаже Петровац, кроз јавне радове, ангажовано је пет радника.

Морам да поменем људе који су много урадили да се ова плажа афирмише и уради, међу којима су покојни Пајо Потежица и породица Марјановић – каже Свичевић.

Разматра се и идеја о изградњи рафтинг центра на Петровцу, како би се на што бољи начин употпунила туристичка понуда општине Пријепоље. Које активности још спроводи Туристичка организација Пријепоље?

Брендирали смо све интерпретативне туристичке табле, које се налазе поред магистралног пута на територији наше општине. Има их 20-ак и биће постављене од Бродарева до Јабуке и манастира Милешева – истиче Свичевић.

Замена информативних туристичких табли на територији општине Пријепоље, припрема је за летњу сезону културних и туристичких манифестација, које су ове године углавном смештене у прву седмицу јула, у оквиру обележавања Дана општине Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *