Како се млади у Пријепољу друже у време короне?

Како се млади у Пријепољу друже у време короне?

Корона не посустаје а двогодишња агонија у којој се нашла планета наставља се. Одговоре на питања како се млади у Пријепољу друже у време короне, како су се прилагођавали ограничењима и забранама и како проводе слободно време потражила је студенткиња Факултета политичких наука Невена Цвијовић.

Пандемија КОВИДА-19, која траје већ скоро две године, изменила је животе људи на целој планети. У Србији су на снази биле различите мере – од полицијског часа и затварања током викенда, до ковид пропусница, које су тренутно на снази. Млади су своје навике прилагођавали променама са којима су се суочавали. 

Препорука о држању физичке дистанце постоји од почетка пандемије, али се млади тога ретко придржавају, кажу млади са којима смо разговарали.

Већина младих не може да добије ковид пропуснице па их највише погађа што не могу да остају дуже у кафићима, као и раније,а због мање могућности за дружење по кафићима у вечерњим сатима већина младих се окренула друштвеним мрежама и онлајн комуникацији, а многи више времена проводе у шетњи.

Потреба за слободом и животом где страх није свакодневница сасвим је јасна и разумљива. Пандемија је значајно утицала на рутину, распоред и функционисанје свих, па и младих. Међутим, и у овоме има нешто добро, зближавање са породицом и организација времена су неке од позитивних реакција.

Шта млади кажу о дружењу у време короне погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци