Камен темељац за нови вртић у Бостанима

Камен темељац за нови вртић у Бостанима

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и председник општине Драго Попадић положили су камен темељац за изградњу новог објекта у оквиру ПУ „Миша Цвијовић“ у Бостанима. Радови вредни 142 милиона динара поверени су фирми „Јадран д.о.о.“ из Београда и очекује се да ће за седам месеци објекат бити потпуно спреман да прими 200 малишана од јасленог до предшколског узраста.  

После 37 година у Пријепољу се поново гради вртић. Изградња новог објекта са приземљем и спратом, површине 1.350 метара квадратних, планирана је поред Основне школе „Свети Сава“ на земљишту које је купљено и преведено у власништво општине Пријепоље.

Од расписивања јавне набавке за израду пројектно техничке документације за изградњу вртића прошло је скоро три године. Биће потребно још седам месеци, према роковима градње, да све буде спремно за боравак деце.

Изградња нових и реконструкција постојећих објеката спроводи се уз подршку Министарства просвете у оквиру Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ који се реализује уз подршку Светске банке.

Наша будућност заправо зависи од наше деце. То колико волимо и нашу земљу и Пријепоље показујемо управо кроз улагање у оне који ће бити носиоци друштвеног живота сутра и који ће бити бољи од нас. 142 милиона динара је уложено по финансијском програму у овај пројекат, али новац је најмања вредност. Највећа вредност је осмех малишана, њихово одрастање, васпитање које ће стицати, љубав коју ће имати једни за друге и за све нас – истакла је поводом почетка изградње вртића министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.  

Нови вртић планиран је за 200 малишана који ће бити распоређени у 10 вртићких група.

Овим пројектом омогућавамо да вртић постане доступан сваком детету и да добије једнаке услове за предшколски развој. Када погледам градилиште поред нас, нашу раздрагану децу, пуно ми је срце јер знам чинимо праву ствар и пишемо историју Пријепоља. Историја памти битне датуме, а данас је за нас битан датум. Ми имамо номиналну вредност вртића, али вредност и значај ове инвестиције за нашу малу општину немогуће је измерити. Овај вртић није само зграда од цигле и малтера, већ место где ће наша деца учити, развијати се, стварати пријатељства и постајати одговорни грађани – поручио је овом приликом председник Општине Пријепоље Драго Попадић.  

Радови су поверени фирми „Јадран д.о.о.“ из Београда. Од укупно издвојених 142 милиона динара без ПДВ-а, нешто више од 14 милиона је опредељено за опремање. За надзор на пројекту ангажовани су „Институт за заштиту на раду“ и „Андзор инжењеринг“ из  Новог Сада.

Подели на мрежама

Повезани чланци