Друштво

,

Пољопривреда

Камена Гора: Град оштетио усеве, објекте и аутомобиле

Невреме праћено градом, направило је велику штету на објектима и пољопривредним усевима у Каменој Гори у засеоцима Глушчевићи и Кијановићи, изјавио је за портал Форум Инфо и Телевизију Форум председник ове месне заједнице Живко Кијановић.

Град, који је у поподневним сатима у петак захватио делове Камене Горе, падао је тридесетак минута истим интезитетом. Ово је за Телевизију Форум потврдио председник месне заједнице Живко Кијановић. Оштећени су усеви, објекти и аутомобили.

Стари мештани не памте такво невреме у Каменој Гори. Нанета је штета поврћу, тако да од биљне производње нема ништа. Нанете су штете и на објектима, попуцали су црепови, кровови на шталама и помоћни објекти. Највише штете има у засеоцима Глушчевићи и Кијановићи. Не памти се толики град, било га је 20 центиметара и на путу, аута нису могла да прођу. Долетао је град величине кокошијег јајета. Малињацу мало ниже, тај део Кашића није захватио град, али 5-6 малињака у овом делу који је захватио град је уништено, не може се опоравити ни за две године – каже Кијановић.

Коме и како да се обрате мешани Камене Горе који су претрпели штету услед града, питали смо члана Општинског већа задуженог за пољопривреду Небојшу Жунића. Прецизира да је неопходно да сви који су претрпели штету поднесу посебне захтеве за грађевниске објекте и пољопривреду на формуларима које могу преузети на портирници у општини. Напомиње и да општина није у обавези да врши надокнаду штете и да се у оваквим ситуацијама може рачунати на солидарну помоћ, а одлуку о њеној додели донеће Општинско веће након изласка комисије за процену штете на терен.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *