Караван Слободне зоне Јуниор у понедељак у Пријепољу

Караван Слободне зоне Јуниор у понедељак у Пријепољу

Филмски караван Слободне зоне Јуниор „Наше разлике = Наша снага!” биће одржан у понедељак  26. септембра у Музеју у Пријепољу. Пројекције краткометражних филмова заказане су за 13 сати. Локални партнери у организовању каравана су Телевизија Форум и Музеј у Пријепољу.

У оквиру Слободне зона Јуниор реализовано је 12 кратких документарних филмова младих аутора и ауторки од 17 до 26 година, а у оквиру пројекта „Наше разлике = Наша снага”.

Програм Слободна зона Јуниор успостављен је 2006. године са намером да се у Србији покрену разговори и прошире знања о актуелним друштвеним и политичким темама из целог света, те да се путем примене ангажованих филмова у образовању допринесе развоју критичког размишљања код младих људи, повећању медијске писмености, толеранције, те разбијању предрасуда и стереотипа.

Пројекат спроводи Фонд Б92 кроз програм Слободна зона Јуниор уз финансијску подршку Европске уније у оквиру програма Подршка цивилном друштву Делегације Европске уније у Републици Србији, а суфинансиран је од Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Подели на мрежама

Повезани чланци