Клизиште у Хисарџику – настављени радови прекинути пре месец дана

Клизиште у Хисарџику – настављени радови прекинути пре месец дана

Санација клизишта на путу у Хисарџику који води до Каћева, Милошевог Дола, Карауле и Гвозда је настављена, месец дана од обуставе радова. Саобраћај на овом делу пута биће у потпуном прекиду 10 дана, колико се прогнозира да ће трајати радови.

За 20 дана колико су трајали радови започети крајем јула, урађен је бетонски зид са пропустом, а тренутно се прокопава пут за полагање цеви. За десет дана пут требало опет да буде у функцији, али без асфалта. Из фирме СКС „Мисока“, која је извођач радова, кажу да су разлог обуставе радова били сезонски послови, јер власници имања не би могли да приђу својим кућама због прекида пута.

Јавна набавка за санацију клизишта у Хисарџику покренута је половином јула прошле године, а уговор са фирмом СКС „Миоска“ закључен почетком децембра исте године. Чекало се седам месеци да се почне са радовима, јер се испоставило да урађеном пројекту недостаје део који се односи на темељ за потпорни зид.

Општина је до 2019. године  имала три неуспешна тендера за израду пројекта за санацију ове деонице пута.

Надзор над радовима, чија је вредност 4.000.000 динара, поверена је фирми „Савић ННД“ из Александровца.  

Потпорни зид на овој деоници пута изграђен je 2014. године. Проблем се  појавио услед пораста нивоа бујичног потока током поплаве 2017. године. Тада је дошло је до појаве клизишта и урушавања путне конструкције и околног терена заједно са постојећим пропустом. Клизиште се годинама продубљивало, а ширина пута скраћивала. Зато је ова деоница пута постала небезбедна за возаче,који су сваким проласком стрепели за своју безбедност, на шта су у неколико наврата указивали мештани Хисарџика.

Подели на мрежама

Повезани чланци