Ко су двоје новозапослених у Туристичкој организацији Пријепоље?

Ко су двоје новозапослених у Туристичкој организацији Пријепоље?

Санитарно – еколошка инжењерка и дипломирани економиста нови су организатори за развој и промоцију туристичких производа у општини Пријепоље. Реч је о још једном конкурсу за ухлебљење партијских кадрова који је наишао на неодобровање већине чланова Општинског већа, јер, како оценише појединци из врха власти, ситуација је измакла контроли и све границе су пређене.

Дипломирани економиста Небојша Свичевић и Елмедина Спахић, струковна санитарно-еколошка инжењерка примљени су на неодређено време у Туристичку организацију Пријепоље. Обоје су запослени на место организатора за развој и промоцију туристичких производа. Конкурс са којим општинска власт тврди да није била упозната, иако је баш она дала зелено светло на Кадровски план ове организације и Правилник о систематизацији радних места, завршен је тихо, неко би рекао, са унапред познатим резултатом. Кандидати који су учествовали у конкурсу, а који су одбијени, нису задовољни јер кажу да правила игре нису испоштована. Конкурс је расписан за два извршиоца, а у одлукама су кандидати подељени на две групе. Па је тако Небојши Свичевићу дата предност у односу на Драгану Вараклић, јер има више година радног стажа. Тако је званично наведено у одлуци, а незванично се може претпоставити да је подношењем своје оставке на место директора Свичевић вероватно направио политички договор да остане запослен у овој организацији. Наравно, конкурс је био неопходан да се испоштује законска форма. Елмедини Спахић је дата предност над Драгом Попадићем јер је припадница националне мањине. Опет, неки би рекли да је пре политичка подршка имала кључну улогу. Кандидате буни ко је и по ком основу поделио пет пријављених, од којих је једна особа одустала током трајања поступка, на две групе, и по ком основу, кад конкурс није био тако формулисан?  Зашто су баш Вараклић и Свичевић, обоје бивши директори Туристичке организације, са највише стажа и искуства, стављени у исти кош? Очигледно је да је неко унапред поделио карте како би добио жељени резултат.

На захтев да нам доставе документацију у вези са конкурсом за пријем у радни однос две особе, из Туристичке организације нам је достављен одговор без одговора. Нису у могућности да доставе податке о јавном конкурсу, пријављеним и примљеним кандидатима и критеријумима на основу којих су изабрани, стоји у допису у коме се вршитељка дужности директорке Илда Чоловић позива на Закон о заштити података о личности. Док је запошљавала у Туристичкој кога је хтела и морала, дипломирана архитекткиња себи је обезбедила радно место у Библиотеци „Вук Караџић“, које је без дана рада замрзла, јер обавља функцију вршитељке дужности директорке.

Оваква политичка гимнастика и партијска математика, превише је и за саме представнике власти. Изгледа да се неко стварно заиграо и да је пребрзо и ван свих моралних и законских начела, „прешао игрицу“. Коначни победници за сада нису грађани и грађанке Пријепоља. 

Подели на мрежама

Повезани чланци