Kоалиција за слободу медија: Опасно таргетирање на Телевизији Пинк

Kоалиција за слободу медија: Опасно таргетирање на Телевизији Пинк

Kоалиција за слободу медија изражава велику забринутост због емитовања погромашког памфлета „Мета породица“ на Телевизији Пинк, и позива надлежне органе и тела да заштите етикетиране новинаре, политичаре и јавне личности, али и јавност од опасних манипулација и лажи којима обилује спорни телевизијски прилог.

Телевизија Пинк је у недељу увече у својој централној информативној емисији „Национални дневник“ емитовала двадесетоминутни квази-документарни филм „Мета породица“, у ком се многе јавне личности, а међу њима многи независни новинари, оптужују да у сарадњи са криминалцима и страним обавештајним службама организују ликвидацију Александра Вучића и његове породице.

Сугерисањем да угрожавају безбедност и призивају атентат на чланове породице Вучић, поново се црта мета на чело професионалним новинарима, а посебно највише означеним у тој својеврсној „тв-потерници“ емитованој на телевизији са националном покривеношћу – Стевану Дојчиновићу, Бранку Чечену, Слободану Георгиеву и Зорану Kесићу.

Позивамо Министарство унутрашњих послова Србије и Републичко јавно тужилаштво да се огласе поводом тврдњи да новинари угрожавају највише представнике Републике Србије. Без јасне реакције ових институција само би се настављала кампања против професионалних новинара и институције би на овај начин учествовале у тим нападима.

Kоалиција за слободу медија пружа подршку колегама и позива грађане и грађанке, као и друге организације и институције да осуде бестијалан и опасан напад на наше колеге и друге јавне личности, наводи се у саопштењу Коалиције.

Kоалицију за слободу медија чине Асоцијација медија, Асоцијација онлајн медија (АОМ), Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), Независно удружење новинара Србије (НУНС), Пословно удружење Асоцијација локалних и независних медија „Локал Прес“ и Славко Ћурувија Фондација.

Подели на мрежама