Која удружења и организације је подржала општина Пријепоље?

Која удружења и организације је подржала општина Пријепоље?

Као и претходних година, највише новца опредељено је за финансирање и суфинансирање програма из области хуманитарног рада – народне кухиње, a општина Пријепоље је у износу од 3 милиона динара предложила финансирање Интернационалне хуманитарне организације за помоћ народним кухињама у Пријепољу. За програме борачких удружења ове године планирано је 200.000 динара, а тај износ поделилиће Удружење ратних и мирнодопских инвалида општине Пријепоље и Општинско удружење бораца народноослободилачког рата 1941. до 1945. и 1999. године Пријепоље. За финансирање програма  Удружења пензионера Пријепоља одобрено је 100.000 динара.

Јавним конкурсом за суфинансирање и финансирање програма  из области културе планирано је 400.000 динара. По општинској одлуци са по 120.000 динара биће подржани „Феникс филм“ са програмом „Култура и спорт у функцији развоја општине Пријепоље“ и Клуб „Театар“ за пројекат „Моћ и стрепња“. Са 80.000 динара подржана је Бошњачка културна заједница за Промоцију документарног филма о пријепољској мусали. Најмањи износ, 40.000 динара, добили су Удружење грађана „Друштво Лимски дарови“ за програм „Културна баштина Пријепоље“ и Милешевски културни клуб „Свети Сава“ за промоцију 30. броја годишњака „Савиндан“.

За финансирање и суфинасирање програма из области руралног развоја, издвојено је 600.000  динара, а општина је подржала 8 програма. Са по 100.000 динара подржани су програми Удружење пчелара Пријепоље за набавку погача за пчеле и Удружење грађана „Јабука“ за наставак изградње водовода у селу Јабука, засеоку Мостиште. Износом од 95.000 динара биће подржано Удружење пчелара Бродарево, док је 5.000 мање припало Центру за одрживи развој „Бабине“. Са 70.000 динара подржано је суфинансирање програма „Ведрине Полимља“, а тиче се провере традиционално спремљених производа код акредитованих лабораторија. Друштву пчелара „Рој“ из Пријепоља припао је износ од 65.000 динара, док је најмањи износ од 40.000 динара додељен Удружењу грађана „Клуб младих – Коловрат-Сељашница“ и Удружење „Баковића колиба“.

Без подршке на конкурсу су остала три удружења: Одред извиђача „Бошко Буха“ за пројекат „Социјализација и едукација деце и младих кроз дружење уз учење у социјалним и практичним вештинама у природи“, Центар за одрживи развој Камена Гора и Хуманитарна организација „Стара Рашка“.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *