Колико су грађани Пријепоља обавештени о могућности да учествују у креирању општинског буџета?

Колико су грађани Пријепоља обавештени о могућности да учествују  у креирању општинског буџета?

Позив за јавну расправу на сајту општине Пријепоље објављен је 18. новембра, а грађани и грађанке Пријепоља своје предлоге могу да упуте на имејл адресу општине Пријепоље или попуњавањем анкетног листића на инфо пулту општине, као и у месним заједницама најкасније до 24. новембра, односно седам дана од дана објављивања позива. Наши суграђани и суграђанке које смо анкетирали нису обавештени о томе да могу дати своје предлоге и сугестије на шта ће се трошити буџетске паре.

Како стоји у позиву разматраће се предлози за пројекте од стратешког интереса  али и мали пројекти који ће грађанима и грађанкама месних заједница, насеља или улица учинити услове живота бољим. У 2020. години за предлоге грађана, за које се утврди да су од великог интереса за локалну заједницу биће издвојено 10 милиона динара. Предлози грађана и грађанки Пријепоља о трошењу буџетских пара су различити. Већина њих се сложила да би већину сртедстава требало усмерити за решавање проблема депоније Стањевине али је било и других предлога.

Грађани и грађанке који због необавештености или из неког другог разлога, не поднесу свој предлог или сугестију путем имејла у предвиђеном року моћи  ће то да ураде на јавној расправи  о предлогу буџета 5. децембра  са почетком у 10 часова у Дому културе у Пријепољу.

Опширније о томе колико су грађани и грађанке Пријепоља обавештени о могућностима да учествују у креирању општинског буџета погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *