Концерт Ибрице Јусића у петак у Пријепољу

Концерт Ибрице Јусића у петак у Пријепољу

Познати хрватски кантаутор и шансоњер Ибрица Јусић наступиће у петак у парку Дома културе у Пријепољу, уз свог верног пратиоца и пријатеља пса Симбу. На музичкој сцени Јусић је од 1968. године, а уз његове песме рађале су се бројне љубави, али и лиле сузе.

Наступ једног од најпознатијих аутора и извођача шансона са простора бивше Југославије заказан је за петак у 21 час, а пријепољска публика моћи ће да ужива у хитовима уз које су стасавале генерације, будући да је Ибрица Јусић на естрадној сцени већ више од пола века.

Ми ћемо створити нови амбијент са десне стране Дома културе иза споменика Светом Сави, тако да се надам да ће у складу са Ибрицом и шансонама, севдалинкама и свим оним што ће он понудити те вечери на сцени употпунити доживљај и да ће наши суграђани, али и гости и суседи из Прибоја и Вароши имати ноћ за памћење – истиче Адмира Мостарац, директорка Дома културе у Пријепољу.

Концерт на отвореном поред реке допринеће романтичној атмосфери, уз коју ће његове песме пробудити посебне емоције, очекују организатори.

Биће одређен број столица за публику, али улаз је слободан, а сви они који желе да концерт проведу седећи на трави могу да понесу неко јастуче или простирку. Желимо да створимо једну нову атмосферу, један нови амбијент и да концерте оваквог типа организујемо сваки пут када је лепо време – додаје Мостарац.

За остатак лета, Дом културе је припремио још неколико квалитетних садржаја.

Почетак августа обележиће Мостови Балкана, на којима је учешће најавило око 300 љубитеља фолклора из пет земаља, а очекујемо и високе званичнике, попут председника Народне скупштине, министара и сл. Уметничка колонија „Милешева“ креће 13. августа, следи манифестација „Севдах уз ружу“, у Бродареву „Вече бошњачке културе и традиције“… Август нам је заиста динамичан и надамо се да ће наши суграђани бити задовољни садржајимакоје смо им припремили – каже Адмира Мостарац.

Директорка Дома културе је позвала све љубитеље музике Ибрице Јусића да дођу на концерт нешто раније, како би заузели своја места и уживали у гитари и пепознатљивом гласу једног од највећих југословенских кантаутора, који је наступао на бројним домаћим и светским сценама, попут сиднејске опере и Карнеги Хола у Њујорку.

Подели на мрежама

Повезани чланци