Конституисана скупштина Србије –  Борко Пушкић једини пoсланик из Пријепоља

Конституисана скупштина Србије –  Борко Пушкић једини пoсланик из Пријепоља

Народна скупштина Србије потврдила је мандате новим посланицима, чиме је конституисан нови, 13. сазив парламента, четири месеца након избора. Нови скупштински сазив броји 250 посланика са 12 изборних листа. Једини посланик из Пријепоља у овом сазиву је Борко Пушкић, члан Српског покрета Двери.

Конститутивном седницом председавао је најстарији посланик Владета Јанковић, који је изабран на опозиционој листи „Уједињени за победу Србије“. Он је констатовао да је свих 250 уверења о избору за народне посланике у сагласности са извештајем РИK-а, чиме је потврђен мандат свим народним посланицима. Након верификације мандата, посланици су положили заклетву.

Дипломирани инжењер саобраћаја, Пријепољац Борко Пушкић, изабран је за народног посланика у новом сазиву Скупштине као десети на листи Бошко Обрадовић – Српски покрет ДВЕРИ – ПОKС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Kраљевине Србије. Рођен је 1981. године и најмлађи је посланик из редова Српског покрета Двери.

У прошлом сазиву Скупштине, из Пријепоља је било двоје посланика: испред Листе „Александар Вучић – За нашу децу“ Самира Ћосовић и са мањинске Листе Странке правде и помирења Самир Тандир.

У новом сазиву је 120 посланика са листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, 38 са листе „Уједињени за победу Србије“ коју је предводила Мариника Тепић, а трећа је коалиција СПС-ЈС са 31 послаником. Kоалиција НАДА има 15 посланичких места, листа „Морамо“ 13, а листа предвођена Дверима и Заветници по 10 посланика. Од мањина Савезу војвођанских Мађара је припало пет мандата, листи „Муфтијин аманет“ три, СДА Санџака и листи Заједно за Војводину по два, а коалицији „Албанци долине“ једно посланичко место.

У уторак je на дневном реду избор скупштинскох органа, односно председника Народне скупштине, потпредседника, именовање генералног секретара, као и избор чланова радних тела и чланова сталних парламентарних делегација у међународним институцијама и организацијама.

Подели на мрежама

Повезани чланци