Корона пресек 27. август: У Пријепољу 21 новооболела особа

Корона пресек 27. август: У Пријепољу 21 новооболела особа

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Ужице у Пријепољу је у претходна 24 сата регистрован 21 нови случај инфекције корона вирусом. У Златиборском округу, у истом временском периоду, Ковид 19 потврђен је код 155 особа.  У порасту је број прегледа у ковид амбуланти пријепољског Дома здравља, као и број хоспитализованих у болницама здравственог центра Ужице.

По броју новозаражених на дневном ниво у Златиборском округу  и даље предњачи Ужице, где су од претходног извештаја регистроване 53 новооболеле особе. Следи Пријепоље са 21, Прибој са 19, Нова Варош са 16,  Чајетина са 15, Бајина Башта са 12. У Пожеги је регистровано 8 новооболелих особа, у Сјеници 7, а у Косјерићу 4.

Од почетка епидемије у Златиборском округу потврђено је 30.811 случајева инфекције корона вирусом, док је у Пријепољу  до сада регистровано 3.139 оболелих, од тога 72 – оје у последњих 5 дана, а 196 од почетка августа.  

У Ковид амбуланти пријепољског Дома здравља у четвртак су обављена 84 прегледа, 44 особе су на преглед дошле први пут, док је њих 40 обавило контролни преглед. Три особе су транспортоване на даље лечење у Ужице.  

У изолационом одељењу Опште болнице у Пријепољу налази се једна особа, у болници у Прибоју две, док је у свим болницама Здравственог центра Ужице хоспитализовано 139 пацијената и пацијенткиња, 10 више у односу на претходни дан. На респиратору је 6 особа.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци