Корона вирус у Европи – Почело попуштање мера

Корона вирус у Европи – Почело попуштање мера

Италија, Шпанија и Француска, европске земља које су до сада највише погођене пандемијом корона вируса, почеле су са попуштањем мера уведених у циљу сузбијања епидемије.

Италија се поново отвара након готово два месеца, а била је прва и најдуже затворена земља у Европи. Од 18. маја у овој земљи ће бити отворене продавнице, музеји и галерије, док се отварање кафића, ресторана и фризерских салона очекује првог јуна. „Није готово. Ако број инфицираних буде у порасту, за две недеље ћемо поново морати да се затворимо“, упозорио је Валтер Рићиарди, саветник за хитне случајеве министра здравља. Затварање широм земље спроведено је након 19 дана од појаве првог случаја, 11. марта, када је већ пријављено 827 смртних случајева.

У Италији је од почетка епидемије заражено око 214.000 људи, а број умрлих је близу 30.000.

Након седам недеља строге забране кретања, у Шпанији је од 4. маја одраслима дозвољено да вежбају напољу, али теретане још увек увек остају затворене – осим за индивидуалне тренинге.

Укупно је од почетка епидемије у овој земљи заражено више од 260.000 људи, а умрло је више од 25.600 људи.

У Француској ће 11. маја бити отворена  већина пословних објеката, али не и ресторани и кафићи. Ова земља је одлучила да врати ученике у школе до почетка јуна, уколико ситуација то буде дозвољавала. У овој земљи од последица корона вируса преминуло је око 26.000 људи, а заражено више од 180.000.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *