Спорт

Кошаркашице “Милешевке” настављају поход ка Првој лиги

Након паузе од скоро месец дана кошаркашице „Милешевке“ настављају такмичење у Другој женској лиги Србије. Гостовањем у Смедеревској Паланци, екипи „Систем 2000“ покушаће да наставе серију добрих резултата које су постизале у првом делу сезоне, коју су завршили на првом месту.

Освајањем првог места на крају првог дела сезоне, са скором од 10 победа и три пораза, кошаркашице „Милешевке“ оствариле су најбољи резултат у историји клуба. Након одлагања утакмице 14. кола против екипе „Вршца“, којом је протеклог викенда почео други део сезоне, пријепољске кошаркашице су тренутно изгубиле лидерску позицију. Упркос томе, у кругу екипа које претендују на пласман у Прву лигу, екипа „Милешевке“ у наставку првенства има најповољнији распоред.

Све те екипе у другом делу долазе код нас. Ми смо их победили на њиховом терену, осим “Тополчанке” па ћемо видети шта нас очекује на нашем терену. Углавном, можемо рећи да смо задовољни досадашњим развојем ситуације, барем што се резултата тиче – каже тренерица ЖКК „Милешевка“ Нада Цмиљановић Жунић.

Тренерица пријепољских кошаркашица је изузетно поносна на своје девојке, посебно ако се узме у обзир чињеница да девојке доста времена проводе у путовањима и да врло често право из аута излазе нба паркет.

Нама су сви далеко. И ми смо свима далеко. Ми се и не жалимо много за разлику од других, који закукају када треба да дођу код нас у Пријепоље. Ми нон стоп путујемо. Мислим да 10 хиљада километара треба да пређемо за сезону. Већи део смо прошли, а од даљих гостовања имамо још Србобран. Све у свему није лако – каже Цмиљановић Жунић.

Упркос свим проблемима са којима се суочавају и веома јакој конкуренцији амбиције „Милешевке“ су веома високе.

Што се тиче “Милешевке”, ми увек идемо да победимо, без обзира ко се налази пред нама. Нећемо се бранити да наставимо овако, па ако будемо први или други, који омогућавају пласман у Прву лигу, ту смо. Нека онда други размишљају о нама, шта би могло и како би могло – оптимистична је Нада Цмиљановић Жунић.

Утакмицу против „Система 2000“, претпоследње екипе на табели, пријепољске кошаркашице одиграће у суботу у Смедеревској Палнци са почетком у 14 сати.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *