Ковид 19 у Пријепољу – За три дана 22 новозаражених, 9 у претходна 24 сата

Ковид 19 у Пријепољу – За три дана 22 новозаражених, 9 у претходна 24 сата

За три дана у Пријепољу су потврђена 22 нова случаја инфекције корона вирусом, девет у последња 24 сата, подаци су Завода за јавно здравље Ужице. У истом временском периоду на територији Златиборског округу регистровано је 105 новозаражених особа. У Ковид амбуланти пријепољског Дома здравља све је више оних који се на преглед јављају први пут.

Да је епидемиолошка ситуација у Пријепољу и даље нестабилна, показују подаци да су за три дана потврђена 22 нова случаја инфекције. У суботу је позитиван налаз на Ковид 19 добило 9 особа,  у недељу 4, док је у понедељак позитиван тест поново добило 9 особа. Према подацима Завода за јавно здравље Ужице од почетка фебруара у Пријепољу је вирусом корна заражено 159 особа, укупно 1.938 од почетка епидемије.

Највише новозаражених у Златиборском округу је у Ужицу – 35 особа. Са 28 новоинфицираних на другом месту је Ариље, које већ данима бележи велики број оболелих. Од градова у окружењу, у Прибоју је у претходна 24 сата регистровано 10, а у Новој Вароши један нови случај инфекције. Од почетка епидемије у Златиборском округу укупно је заражено 18.458 особа.

У порасту је број првих прегледа у Ковид амбуланти пријепољског Дома здравља. Од 162 особе, колико их се прегледало у претходна три дана, чак њих 104-оро се лекарима јавило први пут, док је 58 особа обавило контролни преглед. 

Осам особа током ова три дана транспортовано је у Ковид болницу у Прибоју, где је према последњим подацима смештено је 59 пацијената. На респиратору је 6 особа.  У Изолационом одељењу Опште болнице Пријепоље налази се 11 особа, док је у привременим болницам и установама Здравственог центра Ужице укупно хоспитализовано 340 пацијената, што је пораст у односу на петак, када је на болничком лечењу било 306 особа.

У претходна 24 сата у Србији је од 12.054  тестиране особе, позитиван тест на Ковид 19 добило је њих 2.956, што је скоро дупло више у односу на претходни дан. Званично је од последица инфекције преминуло  још 14 особа, односно 4.351  од почетка епидемије.

На болничком лечењу налазе се 3.641 особа, док су на респираторима 153 пацијента.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *