Кривичне пријаве за одговорне за именовање директорке Центра за социјални рад Пријепоље

Кривичне пријаве за одговорне за именовање директорке Центра за социјални рад Пријепоље

Иако је Апелациони суд потврдио одлуку Вишег суда у Ужицу и поништио решење о именовању Сабире Хаџиавдић за директорку Центра за социјални рад Пријепоље, Скупштина општине није испоштовала ову одлуку и није је разрешила са ове дужности. Радомила Пјановић, која је поднела тужбу Вишем суду против Општине Пријепоље, сада је поднела кривичне пријаве против надлежних због злоупотребе службеног положаја

Кривична пријава је поднета против председника општине Пријепоље Драгољуба Зиндовића, председнице СО Стане Марковић и директорке Центра за социјални рад Сабире Хаџиавдић. Пријаве због злоупотребе службеног положаја и несавесног пословања, поднела је Радомила Пјановић, која је конкурисала за место директорке Центра јер испуњава све тражене услове.

Након пресуде Апелационог суда, представници опозиције захтевали су од председнице Скупштине општине Пријепоље да сазове седницу овог тела, како би се разматрало разрешење садашње директорке и именовање новог директора Центра за социјални рад Пријепоље. Одборници владајуће већине, били су јасни у ставу да је директорка постављена по свим правилима тако да је за предлог опозиције о разрешењу Хаџиавдић са места директорке гласало 8 одборника и одборница, девет је било против и троје уздржаних. Тако су одборници и одборнице пријепољског парламента „пресудили“ у корист Сабире Хаџиавдић, не осврћући се на одлуку суда.

Против Сабире Хаџиавдић у току је поступак због злоупотребе службеног положаја, јер се сумња да је у својству одговорног лица Центра за социјални рад  Пријепоље, током децембра 2017. године омогућила правним и физичким лицима да у поступку набавке прибаве имовинску корист од око 990.000 динара, а Центру за социјални рад нанела штету од око 1.142.000 динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци