Ко су ђаци генерације пријепољских средњих школа?

Ко су ђаци генерације пријепољских средњих школа?

„Корење знања је горко, али су му плодови слатки“, каже изрека, а потврђују и овогодишњи ђаци генерације средњих школа у Пријепољу, који кажу да се сваки труд на крају исплати.

Jegda
Јегда Радуловић, ђак генерације Економско – трговинске школе у Пријепољу

Јегда Радуловић, матуранткиња Економско – трговинске школе, смер финансијски администратор, поред одличног успеха у школи и школским такмичењима, била је чланица и четворочланог тима који је освојио 1. место на државном такмичењу у предузетничким вештинама „Пословни изазов“. Каже да јој је звање ђака генерације подстицај да даљи рад и успехе.

„Уписала сам Историју уметности на Филозофском факултету у Београду, али стечено знање из области економије ће ми сигурно значити јер ми омогућава широк опсег послова које могу да радим“, истакла је Јегда.

Image6
Ирфан Гојак, ђак генерације Пријепољске гимназије

Поред Вукове дипломе, Ирфан Гојак, ђак генерације Пријепољске гимназије, поседује бројне дипломе са такмичења из математике, физике и биологије, али највећи пласман остварио је ове године, освојивши 2. место на републичком такмичењу из немачког језика.

 

„Примљен сам на буџет на  Електротехничком факултету у Подгорици, смер електроника и аутоматика, а конкурисао сам за исти смер и на факултету у Франкфурту у Немачкој, па ћу имати времена до септембра да донесем одлуку“, каже Гојак.

Image5
Никола Дрчелић, ђак генерације Техничке школе у Пријепољу

Никола Дрчелић, вуковац и освајач бројних награда са такмичења из области електронике и електротехнике, ђак је генерације Техничке школе у Пријепољу. Завршио је смер електротехничар рачунара, а стечено знање у средњој школи наставиће да проширује на Техничком факултету у Новом Саду.

„Смер примењено софтверско инжењерство у електроенергетским системима је била моја прва жеља, још од почетка средње школе, тако да сам јако задовољан што сам успео да упишем овај факултет“, рекао је Дрчелић.

Ђаци генерације пријепољских средњих школа са ентузијазмом очекују почетак нове школске године, када ће, овај пут далеко од свог родног места, наставити да изграђују себе као стручњаке у одабраним студијским областима.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци